Desert prajitura cu aluat razuit

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Apr 2017 | 5545 vizualizari

 

Am vazut si la Andra si la Oanapl si m-a lovit pofta....m-am inspirat de la Oanapl, doar ca eu am adaptat in functie de ce am avut ca ingrediente si am folosit o tava mai mica, deci am umblat si la cantitati.....este delicioasa, nici macar n-am avut rabdare sa se raceasca, prima bucata am mancat-o fierbinte, ca mie cand imi pica, pai imi pica si musai sa mananc atunci....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 130 g margarina rama
  • 100 gzahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • cca 300 g faina + 2-3 linguri
  • Umplutura
  • cca 130 g nuca macinata
  • cca 200 gem de prune ( nu foarte moale dar nici tare)
  • 70 g zahar pudra
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu aluat razuit:

Aluat:

Intr-un castron, am mixat margarina moale cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile, am omogenizat, apoi am adaugat oul intreg, la final, am adaugat 300 g faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat nelipicios, daca mai este nevoie, mai adaugati faina. Aluatul l-am impartit in doua bile ( eu l-am cantarit si aveam 610 g aluat, o bila de 350 g si restul bila care se baga in congelator). Bila mai mica o mai framantam cu 1 lingura de faina, o punem intr-o punga si-o bagam la congelator. Eu am folosit o tava de ceramica pe care am tapetat-o cu hartie de copt ( sa o pot scoate mai usor din tava ), dimensiuni 28/18 cm, bila mare de aluat am intins-o in tava si am presarat cca. 30 g nuca macinata.

Umplutura:

Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul pudra si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat nuca macinata si gemul si am omogenizat.

Aceasta umplutura am pus-o in tava, peste aluat si nuca si am nivelat, apoi am scos din congelator aluatul si l-am dat pe razatoarea mare, cat sa acopere toata suprafata tavii. Am bagat tava la cuptor, cuptorul preincalzit, la 180 grade C, cca. 40-45 min, pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra. In mod normal, se lasa la racit si apoi se portioneaza, n-ai sa vezi la mine asa ceva, am taiat un coltisor, ca lesinam de pofta, prea mirosea frumos....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello